Kugleakvarier er yt (Foto Petworld.dk)

Kugleakvarier er yt (Foto Petworld.dk)

Det er nok ingen hemmelighed, at fisk virkelig er nogle nemme kæledyr. De skal ikke have konstant opmærksomhed og udover, at I skal huske at fodre dyrene, kan de egentlig bare passe sig selv. Til gengæld er det lidt sværere at komme godt i gang med at have fisk, for der er mange ting, man skal have anskaffet sig og sat op, før man rent faktisk kan tage hen og vælge de fisk, man godt kunne tænke sig. Når tingene er på plads, bliver de til nemme kæledyr igen, men du skal lige have ordnet det først.

  1. Akvariet: Det siger sig selv, at det er her, du skal starte. Tænk over, hvor mange fisk du gerne vil have, hvor planter der skal være plads til, og desuden hvor det skal stå. Det er alle faktorer, som er med i valget af et akvarie.
  2. Bund og ilt: Der skal være et godt bundlag i akvariet. Her skal du være opmærksom på, at det skal forhindre uspist mad i at falde ned mellem stenene og gå i forrådnelse. Derudover skal du have fat i en iltmaskine, så dine fisk kan trække vejret.
  3. Planter og tilbehør: Planterne er til for to ting. For det første hjælper de med at skabe ilt nede i vandet, og for det andet er de æstetisk flotte. Det samme gør sig gældende med alt det andet tilbehør, man kan få. Små figurer, som du kan placere i bunden af akvariet.

Så er du ved at være klar til at finde fisk.

Kom godt i gang med akvarie her

Share