Katten skal også have god kost (Foto Petworld.dk)

Katten skal også have god kost (Foto Petworld.dk)

Vi kender alle sammen det, at man i en periode har fået usund, dårlig mad, der generelt ikke er godt for vores helbred og sundhed. Det betyder, at man bliver sløv. Det bliver sværere at komme op at sengen, og man bliver hurtigere træt i løbet af dagen.

Det betyder også, at man har nemmere ved at blive syg. Der skal ikke mange forkølelsesbakterier til, før immunforsvaret opgiver og lader sygdommen flyde rundt i kroppen.

Og desuden påvirker dårlig mad også humøret. Man ser ikke så let med optimistiske briller på tingene, når man endelig får sig snøvlet sammen til at gøre noget ved de opgaver, de ligger på skrivebordet.

Det er stensikkert, at maden gør noget ved os. Og omvendt kender vi også det, at man har fået rigeligt med grøntsager og næringsrige måltider. Så er der pludselig en masse energi tilovers, og så går hverdagen lidt nemmere.

God mad er også vigtigt for katten

Og det samme gælder naturligvis for de fleste andre levende væsener. Det gælder også katte. Den eneste forskel er, at du som ejer er ansvarlig for, at din kat får den rigtige kost. For den er selvfølgelig ikke i stand til at træffe rationelle valg om, hvad der er bedst for den.

Så derfor påhviler dig en opgave, når du har en kat. Du skal vælge og give din kat en ordentlig kost. Det giver dig nemlig en sund og glad kat, der uden tvivl vil leve længere.

Derfor er det vigtigt, at du kigger dig omkring, når du skal handle ind til kattens måltider.

Se på kattemad her.

Share