Hundefoder (Kilde: Petworld.dk)

Hundefoder (Kilde: Petworld.dk)

De fleste hundeejere kender det. Vores hund skal have det bedste af det bedste – også til aftensmad. Og nogle gange kommer vi til at lade nogle ting falde af vores eget lækre spisebord. Det kan være helt fint, men du skal være opmærksom på, hvad din hund rent faktisk kan tåle at få at spise.

Hold hunden fra nødder

Der er nogle forskellige ting, som din hund absolut ikke skal i nærheden af, og som du derfor skal sortere fra, før du kommer til at give noget af aftensmaden væk:
• Nødder: Valnødder især er giftige for hunde og kan give dem anfald. Lad derfor helt være med at servere noget med nødder.
• Løg: Især rå løg og purløg kan forårsage blodmangel. Hvidløg kan være okay, hvis det anvendes i kosttilskud.
• Chokolade: Den lækre slikspise indeholder stoffet theobromine, som er ekstremt giftigt for hunde. I for store mængder kan det føre til epileptiske anfald eller blodpropper.

Der er mere god inspiration i denne artikel fra Samvirke: 10 ting du aldrig må give din hund!

Vælg det rigtige mærke i hundefoder

Din hund kan godt klare en godbid nu og da, men det bedste er, at du finder frem til et foder, der gør godbidder overflødige. Der findes utallige producenter af hundefoder – både vådt og tørt – og det kan være svært at vælge. En god idé er at vælge nogle af de produkter, som har været længe på markedet og scorer højt i forbrugertests. Her kan blandt andet nævnes firmaet Royal Canin. Deres produkter findes i mange forskellige varianter, så du kan vælge foder, der er tilpasset den overvægtige hund, seniorhunden, hvalpen eller den meget aktive hund. På den måde kan du give din hund alt, hvad den har brug for i et produkt.

Klik her for at se et stort udvalg i hundefoder!

Share