ROYAL CANIN VOKSENFODER (Foto: Petworld.dk)

ROYAL CANIN VOKSENFODER (Foto: Petworld.dk)

Til daglig skal du selvfølgelig vælge noget kattemad af god kvalitet, men når katten pludselig har maven fuld af killinger, så stiger dens behov. For pludselig skal den jo brødføde ikke bare sig selv, men mellem 4 og 8 andre små katte. Og en god kost kan gøre drægtighedsperioden meget lettere for den.

Pas godt på hende

En kat er drægtig i omkring 9 uger, hvor det går utrolig stærkt. Du kan meget hurtigt se på hunkatten, at hun er gravid. Hun vil få mindre energi, have sværere ved at transportere sig rundt og i det hele taget have meget mere brug for dig. Derfor skal du være der for hende. En kat er ikke et dyr, der gerne vil have gjort tingene for sig, men en gravid kat vil tit bruge mere tid sammen med dig, end den plejer. Specielt når den når til slutningen af drægtighedsperioden. Vær der for hende, forkæl hende lidt ekstra med nogle små kiks eller tørrede ansjoser, hvis hun kan lide det. Og jo længere hun kommer hen i perioden, jo mere skal du lægge mærke til, hvor hun ”bygger rede.” For her vil hun nok vælge at føde sine killinger.

Føden er vigtig

Som sagt er det ikke bare hende selv, men også killingerne, der trækker på hendes energi. Og derfor skal hun have de bedste forudsætninger. Ud over at forkæle hende med små godbidder, skal du derfor gøre dig umage med at finde et foder, som kan give hende al den protein, som hun har behov for. Spørg din dyrelæge, hvis du er i tvivl, men ellers kan du med fordel tjekke mange produkter ud på nettet.

Klik her, hvis du vil se nogle gode bud på kattemad!

Share