Havebassin (Foto: planteskole-ringen.dk)

Havebassin (Foto: planteskole-ringen.dk)

Når efteråret nærmer sig, er det tid til at pleje sit havebassin. Det er en sæson, hvor det er vigtigt at have styr på sine fisk og bassinets tilstand, i forhold til faldne blade fra træerne, der ligger sig på bunden. en god idé vil også være at trimme buske og planter omkring bassinet, således færre blade og haveaffald vil lande i bassinet.

Hvad skal du gøre

Hvis du vil have det absolutte bedste ud af dit havebassin, kan du købe en ishætte til bassinet, som sikrer at der altid kommer ilt til vandet, ved at lade en våge være åben, således at affaldsgasser kan slippe ud. Hvis du ikke ønsker at anende en ishætte i dit havebassin, skal du blot lade islaget i bassinet være islag og ikke slå hul på det. Det kan danne chokbølger i vandet, hvilket fiskene kan dø af.

Det er samtidig vigtigt, at du foder dine fisk med det rette foder inden den hårde vintersæson. Det sikrer overlevelse hos langt de fleste fisk og et aktivt dyreliv under isen. Foderet opbygger fiskenes livsvigtige energidepoter. Langt det meste havebassinfoder indeholder også multivitaminer, som styrker fiskenes immunforsvar, således du er sikret fiskeliv i havebassinet, når foråret og sommeren nærmer sig igen.

Share