Fisk skal jo fodres hver dag (foto petworld.dk)

Fisk skal jo fodres hver dag (foto petworld.dk)

Ferien er slut for de fleste, men der er også de smarte, der har gemt den til nu, hvor vejret i Danmark igen bliver køligere, og hvor de udenlandske hoteller ikke er overfyldte af børnefamilier og andre turister. De skal selvfølgelig af sted, men ikke uden at have sikret, at alle deres dyr bliver passet og forplejet i mellemtiden. Et af de klart nemmeste dyr at have i en sådan forbindelse er fisk. Fisk, tænker du – de skal jo fodres dagligt og hele tiden. Hvordan kan det være nemt? Det kan det såmænd, fordi det er muligt at købe ferie og weekendfoder til de små våde størrelser, så du kan tage af sted med god samvittighed og mætte fisk.

Fiskefoder til weekenden

Der er nogle dyr, der godt ville kunne klare en weekend, uden du var hjemme til at fodre. Fx ville en hamster, en kanin et marsvin, og ja, måske selv en kat, godt kunne undvære dig en hel weekend, hvis bare du fyldte ekstra godt op med foder, inden du tog af sted – og sørgede for ekstra vandskåle. Men det kan fisk ikke. De skal fodres dagligt, også i en weekend.

Igen er weekend og feriefoderet oplagt. Det ligner mest af alt en kalksten og fungerer således, at det lidt efter lidt frigiver foder, så fiskene kan spise lag for lag og dermed holde sig mætte, mens du er væk. Samtidig forplumrer foderet ikke akvariet, så du er sikret at komme hjem til noget, der er akkurat lige så pænt, som da du forlod det.

Det er forskelligt, hvor meget foder, der er i en ’fodersten’. På den måde kan du vælge fodermængde alt efter, hvor længe du skal være væk. Der er således en, der rækker 2-3 dage, hvilket jo er perfekt, hvis du er væk i en weekend, og så er der sten, der rækker 6-8 dage, hvilket passer med en uges ferie sydpå.

Find fiskefoder til weekend og ferie

Share