Det kan være svært at vælge kattefoder (foto petworld.dk)

Det kan være svært at vælge kattefoder (foto petworld.dk)

Katte er kendt for at passe dem selv, og kun holde sig til deres ejer, når de selv har lyst til det. Derfor kan man godt være fristet til at tro, at en kat er ligeglad med ting som kattemad, kattelegetøj og lignende. Det er til en hvis grad rigtigt, men alligevel er det ikke ligemeget, hvad man køber til sin kat. Det har nemlig en indflydelse på dens trivsel, udseende og livslængde. Tillad derfor dig selv at være kræsen i forhold til indkøb af ting til din kat!

Det er ikke nogen hemmelighed, at kost har en indflydelse på os mennesker. Alt for mange bliver ramt af livsstilssygdomme, der direkte kan kædes sammen med dårlig kost og forkerte valg af mad. Det samme gør sig gældende i forhold til kattemad. Selvom man ofte vil vælge at fodre sin kat med én slags foder, og måske nogle rester i ny og næ, så er det ikke ligemeget, hvilket kattefoder man vælger.

Kattemad til forskellige katteracer

Alene i forhold til en kats race skal man være opmærksom på, hvilket kattemad man køber. Varemærker som Royal Canin har dusinvis af forskellige produkter, alt efter hvilken type kat, der er tale om. En almindelig huskat har nogle andre behov end for eksempel en skovkat eller en persisk kat.

Derudover har katte også forskellige behov for kattemad. Nogle katte har måske et mere følsomt fordøjelsessystem, som kræver tilpasset kattemad. Andre katte kan have et bestemt behov for én type vitamin eller næringsstof, i forhold til andre. Det er fornuftigt at konsultere en dyrelæge i forhold til at afstemme disse behov. Det kan gavne din kat på både kort og langt sigt!

Kattemad er ikke en videnskab, hvis blot man bruger tid på at sætte sig ind i sagerne. Det er besværet værd, for det kan spare en for tidsforbrug senere, hvis man med det samme sørger for at købe den rigtige kattemad til sin kat.

Find kattemad af alle typer her

Share