Et hundebur gør bilturen meget mere sikker (foto Petworld.dk)

Et hundebur gør bilturen meget mere sikker (foto Petworld.dk)

Et hundebur kan let blive en uundgåelig erhvervelse, men det er også drøn praktisk at eje. Det er lovpligtigt at alle personer i danske personbiler er fastspændt, og det er der en god forklaring på. Ved hårde opbremsninger vil alt løst blive slynget frem i bilen, og det vil være dødsensfarligt for personer på forsæderne, at få levende såvel som døde objekter i nakken. Af samme grund burde din hund være fastspændt, når der er med på køreturen. Det kan man af gode grunde ikke, men et hundebur kan være en sikker investering, der kan redde både dig og din hund i tilfælde af uheld. Desuden er det praktisk, at din hund ikke kan kravle rundt i bilen under kørslen.

Hundeburet kan dog bruges til andet end kørsel også. Brug det som hundehus på haveterrassen eller som hundekurv i stuen.

Gør dit hundebur personligt

Bruger du dit hundebur i haven eller i hjemmet, vil din hund føle sig ekstra tryg ved det – også under transport. Der findes hundebure i alle slags materialer, men de klart mest holdbare er lavet af tykt aluminium. Det kan umiddelbart virke koldt og hårdt, og du bør derfor altid polstre det med lækre, lune tæpper, som du selvfølgelig husker at vakse tit på høje grader.

Din hund vil elske at kunne bruge sit hundebur til daglig, da det vil blive dens personlige lille frirum. Køb et bur der passer til din hunds størrelse. Det skal være lidt længere end din hund og lidt bredere end din hunds længde, hvis den skal kunne vende sig optimalt. Det skal selvfølgelig passe til dit bagagerum, og du bør derfor altid måle dit bagagerum, inden du køber nyt hundebur. Både længde, højde og brede.

Køb et hundebur her

Share