Halsbåndet kommer du ikke udenom som hundeejer (foto Petworld.dk)

Halsbåndet kommer du ikke udenom som hundeejer (foto Petworld.dk)

En hund ligner sin ejer, siger man, og det er ikke helt forkert. Derfor bør din hund også være præsentabel. Med præsentabel menes der ren, sund, glad og artig. Da hundens påklædning som udgangspunkt består af dens pels, skal denne være ren og flot. Hundehalsbåndet er som oftest den eneste accessorie, din hund ejer og bær, og derfor skal dette selvfølgelig være nøje udvalgt.

Der findes mange typer af hundehalsbånd. Du kan købe kæder, refleksbånd, læderhalsbånd, nylon og polyester. Vælg et halsbånd, der matcher din hunds pels, klæder den og har en passende størrelse.

Hvad er et godt hundehalsbånd?

Et godt hundehalsbånd er selvfølgelig en individuel smagssag, men der er alligevel et par tommelfingerregler, der kan være gode at overholde, når du skal købe nyt hundehalsbånd til din firbenede ven.

Størrelsen er næsten det vigtigste. Her er det vigtigt, at hundehalsbåndet sidder tæt til, så den ikke sidder fast og bliver kvalt i buskads, krat, buske eller andet, den møder på sin vej. Samtidigt skal du kunne få en finger ind under halsbåndet. Det må nemlig heller ikke sidde for stramt og tæt, så det slider unødigt på pelsen og giver mærker på halsen hud.

Lukkemekanismen er næst vigtigst, da denne skal kunne holde til megen slid og et stort træk som oftest. Kliklåse er ganske populære, men er oftest også de mindst holdbare. Du skal vælge en kliklås af hærdet tykt plast, hvis ikke du kan få den i metal.

Det er altid en god ide for sikkerheden, at investere i et halsbånd med reflekser til de mørke gåture tidlig morgen eller sen aften.

Køb et hundehalsbånd her: http://www.lavprisdyrehandel.dk/products/hundehalsbaand.aspx

Share