Det kan godt svare sig at bruge lidt mere på godt kattegrus (foto lavprisdyrehandel.dk)

Det kan godt svare sig at bruge lidt mere på godt kattegrus (foto lavprisdyrehandel.dk)

Katten er i manges øjne et kæledyr, der er rimelig lige til, og det er da også sandt, at for eksempel en hund kræver en hel del mere opmærksomhed. Katten går ligesom sine egne veje, og hvis du har skabt en god base til katten, så er den rimelig tilfreds. At det så samtidig er skønt at nusse med en kat, er jo bare kattens held.

Hvis din kat går inde, eller ikke har adgang til en have hele tiden, så er en basal nødvendighed en kattebakke. Mange forbinder kattebakken med stinkende kattegrus og støv ud over det hele, når katten tildækker sine efterladenskaber, men sådan behøver det ikke at være.

Fordele ved visse slags kattegrus, der gør kattelivet lidt lækrere

En kattebakke skal rengøres fra tid til anden, og en eller to gange om ugen, skal du skifte al kattegruset. Dagene imellem kan du nøjes med at fjerne afføring og våde pletter i bakken, og der gør du dig selv en kæmpe tjeneste, hvis du vælger kattegrus, der klumper sammen, når det bliver vådt. På den måde bliver det meget nemmere at fjerne pletterne med en skovl, og kattebakken holdere sig friskere længere tid.

Du kan også få kattegrus, der er lugtfrit, men det forudsætter stadig, at du fjerner berørte områder af kattegruset. Desuden kan kattegrus fås i støvfrie udgaver, hvilket er en sand håndsrækning til din daglige rengøring. Kattens natur er at tildække sin afføring, og det kan komme til at støve rigtig meget, når den står i gruset og sparker bagud. Du kan undgå en masse støv og grus på gulvet med produkter, der ikke støver. Det gør virkelig en væsentlig forskel og giver dig og din kat et renere samliv. Kattegrus købes let og ofte billigt på nettet. Prøv f. eks. her.

Jeg har tidligere skrevet om kattegrus her.

Share