Ejer du en hundefløjte? (foto petworld.dk)

Ejer du en hundefløjte? (foto petworld.dk)

Det kan være svært at kalde hunden til sig, når man er ude på den daglige gåtur. Måske fik man den aldrig trænet ordentligt, måske er det bare sådan hunden er. Ikke desto mindre kan en hundefløjte være en god løsning.

Fra en hundefløjte er lyden altid den samme. Det giver hunden en rigtig god mulighed for at lære at genkende denne særlige lyd og reagere i forhold til, hvad du lærer den. På den måde behøver du ikke råbe halsen af dig selv, og hunden behøver ikke blive forvirret over dine menneskelige kvæk.

Hvis du er ny med en hundefløjte er det en god ide at investere i en, du selv kan høre. Der er visse toner, som mennesker ikke kan høre – men det kan hunde. Det kan være forvirrende for den, hvis du går og puster, men ikke vil noget. Derfor er det en god ide at lære sin hundefløjte at kende, før man begynder ikke at kunne høre den.

Hundefløjte til jagt

Når du er på jagt, er det særligt vigtigt at kunne kalde hunden til sig – eller vise den, hvor man selv er placeret. Alle hunde, der går på jagt, er trænet til det. De kommer når man kalder, de ved, hvad de skal. Alligevel er det en rigtig god ide at kommunikere med den igennem en fløjte. Fløjtens lyd er kontinuerlig og er et rigtig godt alternativ til menneskelyde, der ellers ikke normalt er i skoven.

En yderligere god ide er at bruge fløjten kun hunden kan høre. Måske nogle af dyrene i skoven også kan, men det holder dig i hvert fald usynlig og neutral overfor andre, der er på jagt.

I sidste ende er en metalfløjte det eneste, du skal passe på med. Den kan nemlig fryse fast til dine læber om vinteren.

Find din hundefløjte her

Share