Bøvler du med, at hunden helst vil ligge i fodenden? – Af jeres seng?

Hundesenge er ikke kun for hundens skyld (foto Petworld.dk)

Hundesenge er ikke kun for hundens skyld (foto Petworld.dk)

I så fald kan en hundeseng give den et nyt yndlingssted at sove. Hundesenge kommer i alle størrelser og kan være mere eller mindre robuste. Hvis din hun har brug for tryghed omkring sig, når den sover, kan hundesenge fås med kanter omkring. Omvendt kan et hundetæppe også være nok.

Det kan være svært at få sin hund til at holde op med at sove i fodenden, hvis den først har fået lov. Derfor er det vigtigt at gøre dens nye natteopholdssted hyggeligt. Nogle hunde kan godt lide guldvarme. Hvis I har et rum med guldvarme, måske et bryggers, kan I prøve at placere sengen der. Andre vil måske gerne blive inde hos jer – hvis I kan leve med det, kan hundesengen placeres ved siden af jeres seng.

Giv din hund tryghed

Når først I har fundet et sted, hvor hunden føler sig tryg, behøver I ikke at frygte, den vender tilbage til fodenden. Til gengæld kan I nyde at kunne strække benene. Hvis hunden ikke sover ligeså længe som jer, er det en god ide at få den til at sove et andet sted end soveværelset.

Selvom man kan føle sig som en ond ejer, er det ikke nogen god ide at lade hunden ødelægge sin nattesøvn. Hvis man er irritabel på hunden, kan den mærke det – ligesom mennesker kan. Det er bedre at sørge for at hunden sover et sted, hvor den kan være sig selv, til I vågner.

Hundesenge kan altså her være hjælpen. Den kan transporteres med i bilen, når I skal på tur, og den kan være hundens private hjørne derhjemme. Det er vigtigt, at hunden også føler sig hjemme i familien – dens egen seng er en meget fornuftig løsning.

Se et godt udvalg af hundesenge.

Share