ROYAL CANIN VOKSENFODER (Foto: Petworld.dk)

ROYAL CANIN VOKSENFODER (Foto: Petworld.dk)

Uanset om du har en killing, en voksen – eller en seniorkat, skal den have noget godt at spise. Mange katteejere kommer hurtigt til at ville forkæle katten og giver den rester fra aftensmadsbordet. Men det er ikke altid en løsning og kan føre til, at katten tager for meget på.

Det kan være svært at vide, hvilket foder der vil passe bedst til netop din kat. Vådfoder, tørfoder, hjemmelavet. Der er masser at vælge imellem, og nedenfor kan du læse nogle af de ting, du skal overveje, når du står med de forskellige ting i hånden i forretningen og har et forvirret udtryk i ansigtet.

  • Vådfoder: Det kan umiddelbart synes det mest forkælende. Men du skal være opmærksom på, at vådfoder er meget nemt at tygge, og derfor får din kat ikke trænet sine tænder så meget, som den skal. Derfor kan det være en god idé at skifte til tørfoder en gang imellem eller i det mindste blande lidt tørfoder i.
  • Tørfoder: Tørfoder vil give din kat den nødvendige træning af tænder. Til gengæld skal du her være opmærksom på, om din kat får nok væske. Tørfoderet vil suge meget, og derfor skal du tjekke, at katten drikker hver dag og i hvert fald i forbindelse med et måltid.
  • Hjemmelavet: Du kan godt lave kattemaden selv, men du skal være meget forsigtig. Som sagt er der mange ejere, som gerne vil forkæle dyret, og derfor bare giver den alt, hvad de mener, den vil kunne lide. Men en kat skal have en specifik sammensætning af kulhydrat, fedt, protein og vitaminer. Så når du har lavet en opskrift, er det en god idé lige at tjekke med din dyrlæge, før du kaster dig ud i et kattegastronomisk eventyr.

Det nemmeste er stadig at købe foderet. Her kan du være sikker på, at sammensætningen er rigtig, og at din kat får den næring, den skal have.

Klik her for at finde det perfekte kattefoder

Share