Kender du hundefoder? (foto Petworld.dk)

Kender du hundefoder? (foto Petworld.dk)

Som hundeejer skylder man sin hund at passe godt på den. Man har trods alt valgt at få den som kæledyr, og med dette følger et vist ansvar. Det er de fleste selvfølgelig også godt klar over, men det er stadig en rigtig god idé at sætte sig ind i nogle forskellige ting, så man er bedre udrustet til at tage sig af sit dyr. For eksempel er der nogle ting vedrørende hundefoder, som man skal vide for at kunne træffe de rigtige valg.

Hundefoder har en stor indflydelse på en hunds trivsel. Dette er måske ikke lige noget, man skænker en nærmere tanke, men ikke desto mindre er det sandt. Det står måske mere klart, hvis man tænker over, at kost også påvirker et menneskes udseende, adfærd, trivsel, humør og så videre. Sådan forholder det sig selvfølgelig også med en hund og dens hundefoder, hvilket er grunden til, at man som hundeejer skal kunne kende forskel på godt og dårligt hundemad.

Vælg det rigtige hundefoder

Når man skal vælge hundefoder til sin hund, så er det først og fremmest vigtigt, at man vælger noget foder, der er beregnet til netop ens egen hund. Alt for mange hundeejere vælger hundemad i supermarkedet, fordi de umiddelbart ser godt ud. Det er dog langt fra alle producenter, der tager hensyn til, at forskellige hunderacer har forskellige behov. Anerkendte producenter som Royal Canin, Eukanuba, Arion og Vitakraft producerer desuden hundefoder efter hundes størrelse og alder. En del dyrehandler sælger disse mærker, og her er den billigste. Hèr kan man virkelig finde noget hundemad, som passer til den enkelte hund!

Som hundeejer har man altså gode muligheder for at være sig sit ansvar bevidst og træffe et fornuftigt valg, når det kommer til hundefoder. Hos de enkelte forhandlere, også online, kan man læse mere om de forskellige producenter og deres produkter. På den måde kan man finde frem til det mest velegnede foder til sin hund.

Share