Akvarieplante - Bregne (Foto: Petworld.dk)

Akvarieplante - Bregne (Foto: Petworld.dk)

Der er ikke meget sjov ved at svømme rundt i et glasbur, hvor der ingen planter er. Desuden er det heller ikke særligt sjovt eller pænt at kigge på – medmindre, du selvfølgelig har investeret i en guldfiskebowle. Et akvarium er beregnet til også at indeholde planter, så hvis du mangler sådan nogle, er det sandelig ved at være på tide. Få noget inspiration til, hvad det skal være:

  • Klassikeren: Bregnen. Den kender vi alle sammen, men primært på landjorden. Den findes selvfølgelig også i en havdudgave, som ser utrolig flot ud, når den rigtig får lov il at vokse til. Vær opmærksom på, at der er plads til den i akvariet. Den skal have mulighed for at brede sig lidt.
  • Noget med farve: Rosanervig hedder den lille plante, som både kan have grønne og rosa blade – alt efter, hvor meget lys man giver den. Ønsker du helt rosa blade, skal der sættes en lampe op. Men planten er fin, har små bitte blade, fylder ikke det store og vil egne sig godt til et mindre akvarium.
  • En firkløver? Det er det selvfølgelig ikke rigtigt, men det ligner virkelig. Den lille plante ”Marsilea Hirsuta” har firkløverformede blade, og kan også være på meget lidt plads, hvis det er det, der er behov for.

Se flere fine akvarieplanter her

Share